17 Ekim 2016 Pazartesi

Besleyici Güzellik- Alkali Beslenme


A dan Z ye güzellik için önce sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayalım.
Alkali beslenme , yağlanmaya neden olan rafine edilmiş karbonhidratları ve asit içeren besinleri dengelemek için öneriyorum.Vücudumuzdaki pH değerinin asit yönünü alkali yöne çevirmeyi ve bağışıklık sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Hangi gıdalar vücudu alkali yapar?

Limon
Greyfurt
Maydanoz
Soğan
Kereviz
Sarımsak

Sağlıklı beslenme için nelere dikkat et­meliyiz?

Yüksek pH dereceli su içmek; Günde 1,5-2 litre ve yüksek pH değerine sahip su içmek. Doğal sular (maden suları) genellikle yüksek pH değerine sahiptir.
Aşırı hayvansal gıdadan uzak durmak; Et, süt, peynir ve şarküteri ürünleri içeriğin­deki yağ, tuz ve pişirme yöntemleri ile daha da zararlı hale gelebilmektedir.
İşlenmiş, hazır gıdalardan kaçınmak; Ya­pay malzemeler, tatlandırıcılar, koruyucular, ekstra hidrojen ve asidik iyonlar eklenmiş, katkı maddeleri çok olan hazır gıdalardan uzak durmakta yarar var.
Kola, enerji içecekleri, gazlı tüm diğer içecekler sağlıksızdır; Bu ürünlerden tama­men vazgeçmek en idealidir.
Rafine şeker, beyaz un ve doymuş yağ­lı ürünlerden sakınmak; Bizim mutfağımız özellikle beyaz unla yapılan ekmekler, bö­rekler, kekler, tatlılardan yana çok zengin ve tümüyle bu lezzetlerden vazgeçebilmek zor görünmekte. Onun için az miktar tüketmeye dikkat etmeliyiz.
Sonuç olarak; Bilim insanları besinle­rin parçalanması sırasında vücutta oluşan serbest radikallerin, hücrelere az giden ok­sijenin, bozulan enzim, mineral, tuz denge­lerinin sağlık üzerine zararları konusunda hem fikirler. Ancak aşırı kilo ve yanlış bes­lenmenin katkıda bulunduğu hastalıklardan korunma ve tedavi süresince beslenme ko­nusunda görüş ayrılıkları söz konusu. Birkaç ana noktaya dikkat ederek vücudumuzdaki asit-alkali dengesini koruyabiliriz. Böylelikle katı diyetler, vejetaryen olmak veya tama­men çiğ beslenmeye geçmek gibi ilave bir stres de yaratmamış oluruz.
Günlük yiyeceklerin %20’sini asit yapan, %80’ini de alkali yapan gruplardan seçmek; Et ve şarküteri ürünlerine daha az yer ver­mek, olabildiğince endüstriyel işlemden geçmemiş -mümkünse organik- yiyecekler tüketmek; Daha çok çiğ sebze, meyve tüke­terek ve bol su içerek daha sağlıklı olmamız mümkün görünüyor. Beslenmenin yanı sıra fiziksel hareketliliği artırmak ve ruhsal olarak da daha olumlu bir insan olabilmenin yolla­rını öğrenmek ve uygulamak sağlıklı bir ya­şam için önemli görülmektedir.

1 yorum: