22 Kasım 2016 Salı

Cilt lekelerinden kurtulma mevsimi geldi


Güzelliğimizi gölgeleyen cilt lekelerinin giderilmesi için en uygun mevsime girdik.
Yazın güneşin zararlı etkilerinden lekelenen cildimizi artık arındırmanın tam zamanı. En sık rastlanan cilt lekeleri çiller, malezma, gebelik lekeleri ve çiller, Bazı kozmetik ürünler, ilaçlar, kimyasal maddeler ve bitki öz suları güneş ışınlarıyla etkileşimi sonucunda kalıcı cilt lekeleri ortaya çıkarabiliyor. Ekim ayından sonra leke giderici kremler, kimyasal peeling, enzimatik peeling, lazer, PRP ve mezoterapi yöntemleri kullanılarak tüm cilt lekeleri başarıyla tedavi edilebiliyor.

Leke giderici kremler
Yüzeysel lekeler,bu kremlerle giderilebiliyor.Ancak bu kremlerin bazıları güneşe karşı duyarlılığı arttırdığından sadece gece kullanımı ve sabah yıkayarak cildimizden temizlemek gerekli.

Kimyasal peeling, cilt lekelerinin tedavisinde çok etkili, fakat yaz aylarında değil ekim ayından sonra yapılması uygun bir yöntem.Meyve asitleri kullanılarak yapılan yüzeysel kimyasal peeling, açık tenli kişilerde ve yüzeysel güneş lekelerinde fayda sağlıyor. Cildiniz koyu renk ise derin kimyasal peeling yaptırmayın.

Leke tedavisi için özel olarak hazırlanmış PRP ve mezoterapi solüsyonları, lazer tedavisi ile birlikte uygulandığında çok daha başarılı sonuçlar alınabiliyor.


Lazer tedavisi, açık tenli kişilerde ve koyu renkli güneş lekelerinde daha etkili. Koyu cilt rengi olanlarda lazer tedavisinin daha dikkatli yapılması gerekiyor.

Doğal yöntemlerle evde uygulayabileceğiniz 2 yöntemle yazımı tamamlayayım.

Güneş Lekeleri İçin Yoğurt Maskesi:

1 adet yumurtanın akı köpürene kadar çırpıldıktan sonra bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Son olarak karşımın üzerine 3 damla limon sıkılır ve güneş lekesi olan bölgeye karışım uygulanır. Maske ciltte kuruduktan sonra nemli bir pamuk ile silinir ve ılık suyla temizlenir. 4 günde bir uygulanan bu maske 4 uygulamadan sonra en az 15 günlük ara sonrasında tekrarlanmalıdır.

Cilt Lekeleri İçin Maydanoz Maskesi:

1 demet maydanoz ince ince doğrandıktan sonra havanda dövülür. Daha sonra 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyu maydanozların üzerine eklenerek karıştırılır. Sorunlu bölgeye maske sürülür ve 15 dakika beklenir. Su ile duruladıktan sonra nemlendirici sürülür. Maske haftada bir veya iki kez yapılabilir.



3 yorum:

  1. Merhaba yeni keşfettim ve takibe aldım bende bekliyorum😊
    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bende takibe aldım beklrim bloguma :)
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil