20 Kasım 2016 Pazar

Saç ve cilt bakımında yağların önemi


Bitkisel yağların,saç ve cilt bakımında faydaları saymakla bitmiyor.Kozmetik sektöründe en çok kullanılan rağbet gören faydalı yağlar bugünkü blogumun konusu.
Bakalım bu yağlar nelere iyi geliyor?
Listemde baş sırayı son yılların tercih edilen  Argan yağı var.
Fas yağı olarak da adlandırılan bu yağ,E vitamini yönünden zengin içeriğiyle özellikle saç,cilt ve tırnaklar için muhteşem nemlendirme özelliğine sahip.
Yaşlanma belirtilerine karşı savaşan argan yağı cilt ve saçlarada parlaklık veriyor.

Avakado Yağı
Yüksek oranda A,D ve E vitamini yönünden zengin olan avakado yağı,protein ve antioksidanlar sayesinde vücüt ve saç bakımı için tercih edebilirsiniz.
İçeriğinde barındırdığı yağ asitleri sayesinde cildinizi nemlendirirken,yaşlanmaya karşı özleriyle ince cizgilerin görünümünüde azaltıyor.

Hindistan Cevizi Yağı
Son yıllarda yine bakım konusunda çok tercih edilen hindistan cevizi yağı,içeriğindeki proteğin E vitamini ve yağ asitleri cilt tarafından kolayca emiliyor.Anti bakteriyel özelliğiylede ön plana çıkan yağ,makyaj temizlemede,banyo öncesi saç bakımında ve vücudunuzu nemlendirmekte ve ölü derilerden arınmak için peeling niyetinede kullanabilirsiniz.

Zeytin Yağı
Mükemmel bir antioksidan,A ve E vitaminleri yönünden oldukça zengin olduğu için,yaşlanma karşıtı bir yağ olarak adlandırmamız kaçınılmaz oluyor.Egzama ve cilt kuruluğu için önerebileceğim bir yağ.

Susam Yağı
Asırlardır ayurvedik tedavilerde kullanılmasının yanı sıra,cildin kolajen üretiminide tetikliyor.Sıcak,kuru ve rüzgarlı havanın neden olduğu cilt kızarıklığını vede güneş yanıklarını gideren bir yağdır.

Tatlı Badem Yağı
Cilt üzerindeki ölü derilerin arındırılmasında kullanılabilecek en doğal yağlardan biridir.
Yine bu yağdada yüksek oranda E vitamini içeriğinden dolayı kuru hassas ve egzamalı sorunlarda kullanıldığı gibi,göz çevresi bakımındada kullanılmakta.Cilt tonunu eşitlerken,siyah noktaların arındırılmasındada oldukça etkilidir.

3 yorum:

  1. Hem cilt hem saç bakımımda yağları kullanıyorum. Gerçekten piyasadaki çoğu üründen daha iyi iş görüyorlar.
    Bloğunuz hayırlı olsun. Takibe aldım sizi, ben de bloğuma beklerim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.İadeyi ziyaretinize geldim.Takibe aldım.Sevgiler

      Sil
  2. Özellikle saç bakımı için bitkisel yağaları tercih etmeye çalışıyorum ben de :)
    Bir de gebeliğim sırasında kullandığım badem ve susam yağı sayesinde karnımda çatlak oluşmadı hiç :)

    YanıtlaSil