20 Kasım 2014 Perşembe

Allık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler



Çoğu allıklar belli renk çeşitlerine sahiptir. Bunlar açık kahve gibi doğal tonlar ya da şeftali pembe ve kırmızı gibi canlı renklerdir.
Yanaklarınızın rengine yakın bir allık seçerseniz daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Cilt tonunuza uygun allık renk seçimleri:

Beyaz Ten: Şeftali pembe ve çok açık doğal tonları tercih etmelisiniz.

Bej Ten: Daha koyu pembe kahve pembe ve açık renk bronz pudra uygundur.

Bronz Ten: Mor kiraz yoğun bronz ve kırmızı tercih edilebilir.

Sarı - Yeşil Ten: Kahve kırmızı kiraz ve erik rengi tercih edilebilir.

Allık Uygulaması:

Alık uygulamasında fırçanın önemi tartışılmaz. Eğer güzel ve uygun bir fırçanı yoksa allık uygulamasını öğrenmezni boşunadır.
Fırçanızda kalan pudra fazlalığını hafif vuruşla yok ettiğinizden emin olun. Cildiniz ısındıkça allığınızın renginin koyulaştığını fark edeceksiniz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çok az miktarda alık uygulamalısınız.
Allık uygulamsında en önemli unsur nereye uygulayacağınızdır. İki parmağınızı burnunuzun hemen yanına koyarsanız elmacık kemiğinizi bulabilirsiniz. Burası allığınızı uygulamaya başlayacağınız yerdir.
Allığınızı elmacık kemiğinize daire şeklinde uygulamayın. Allığınızı fırçanız yardımıyla alın ve fazlalığı hafif vuruşla atın. Daha sonra allığı kısa vuruşlar ile elmacık kemiklerinizden yukarıya doğru ve çarpraz şakaklarınıza doğru uygulayın. Allığınızı mümkün olduğunca yaymaya çalışın o zaman çizgi halinde durmayacak ve doğal bir görünüm sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder